Capoeiraamsterdam

Capoeira, naast dat het een Braziliaanse culturele manifestatie is, onderscheidt zich als een unieke expressie die grenzen overstijgt en een erfgoed van de mensheid wordt. Haar belang reikt verder dan de nationale context en wortelt zich als een kunstvorm die vechtsporten, acrobatiek en muziek verenigt, terwijl het de geschiedenis van Afro-Braziliaanse veerkracht en vrijheid met zich meedraagt.

Capoeira speelt een cruciale rol in het behoud en de viering van culturele diversiteit, waarbij het begrip en wederzijds respect tussen mensen worden bevorderd. Haar beoefening, die meer dan driehonderd jaar teruggaat, weerspiegelt de menselijke vaardigheid om uitdagingen om te zetten in artistieke en fysieke expressies, waardoor een erfenis van overwinning en weerstand ontstaat.

Door erkend te worden als erfgoed van de mensheid, krijgt Capoeira erkenning als een waardevolle bijdrage aan de wereldwijde culturele rijkdom. Haar behoud en promotie eren niet alleen de Afro-Braziliaanse wortels, maar versterken ook de identiteit en verbinding tussen volkeren over de hele wereld. Capoeira is dus een artistieke en culturele expressie die de mensheid verrijkt, verleden en heden verenigend in een unieke dans die grenzen en verschillen overstijgt.

 
Número legal
0
Abrir bate-papo
Hallo
Kunnen we je helpen?