Brazilian sport center

Amsterdam

Classes

See our class schedule and join us in a class.

About

Professor Caranga has been practicing Capoeira over 25 years and has experience teaching capoeira over 16 years. He has a wide knowledge in the African culture which allows  him to introduce his students to a great Capoeira experience.

Capoeira

Alex Nascimento geeft namens Caranga Brasil Capoeira capoeirales in Volta waar hij jullie kennis laat maken met deze Braziliaanse sport en cultuur.

Capoeira is een Afro Braziliaanse levensfilosofie. Het is een gevecht, dans en zelfverdediging. Bij deze lichaamsbeweging is vrijheid en de kunst van expressie fundamenteel. Je leert samen te werken in groepsverband, elkaar respecterend, met beweging, muzikaliteit, motorische coördinatie, acrobatiek (bv. Ratslag, handstand) en zelfverdediging.

Alex Nascimento geboren in 1984 komt uit Salvador, Bahia, Brazilië. Hij beoefent capoeira al meer dan 20 jaar en heeft veel werkervaring met kinderen, jongeren en volwassenen. Ook heeft hij projecten gerealiseerd voor oa de gemeente en voor Unseco. Na 12 jaar in Duitsland gewoont en gewerkt te hebben is Alex nu neergestreken in Amsterdam waar hij in september 2019 begonnen is met capoeiralessen voor volwassen en kinderen in jongerencentrum Volta (Houtmankade 336).

Hij heeft erg veel zin om zijn kennis over te brengen aan jullie. Kom ook voor een proefles!

 

Professor Caranga beoefent Capoeira al meer dan 25 jaar en heeft meer dan 16 jaar ervaring in het lesgeven van Capoeira. Hij heeft een brede kennis van de Afrikaanse cultuur waardoor hij zijn studenten kan laten kennismaken met een geweldige Capoeira-ervaring.

 

Capoeira

Alex Nascimento geeft namens Caranga Brasil Capoeira Capoeira-lessen in Volta waar hij jullie kennis laat maken met deze Braziliaanse sport en cultuur.

Capoeira is een Afro-Braziliaanse levensfilosofie. Het is een combinatie van gevecht, dans en zelfverdediging. Vrijheid en de kunst van expressie zijn fundamenteel bij deze bewegingsvorm. Je leert samenwerken in groepsverband, respectvol omgaan met elkaar, en je ontwikkelt motorische coördinatie, acrobatiek (bijvoorbeeld een Ratslag en een handstand) en zelfverdediging.

Alex Nascimento is geboren in 1984 en komt uit Salvador, Bahia, Brazilië. Hij beoefent Capoeira al meer dan 20 jaar en heeft veel werkervaring met kinderen, jongeren en volwassenen. Hij heeft ook projecten gerealiseerd voor onder andere de gemeente en UNESCO. Na 12 jaar in Duitsland te hebben gewoond en gewerkt, is Alex nu in Amsterdam neergestreken waar hij in september 2019 begon met het geven van Capoeira-lessen voor volwassenen en kinderen in het jongerencentrum Volta (Houtmankade 336).

Hij kijkt er erg naar uit om zijn kennis met jullie te delen. Kom ook eens langs voor een proefles!

The good capoeirista, besides playing capoeira, must know how to play berimbau and sing.”

MESTRE PASTINHA

Leave us a message and we will get back to you with more information

CBC Amsterdam Capoeira
junho 2023
S T Q Q S S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930